Hakkımızda

1928 yılında kurulan Türk Eğitim Derneği’nin misyonu ülkemizde eğitim sistemine öncülük etmek ve eğitimi desteklemek olmuştur. Öğretim ve yönetimin dışında bu ikili amacı kolaylaştırmak ve öğrencilerin iyilik hallerini korumak, uyumlarını artırmak için eğitim sistemi içinde öğrenci kişilik hizmetlerinden söz edilmektedir. Öğrenci kişilik hizmetlerinin çekirdeğini ise psikolojik danışma ve rehberlik (PDR) hizmetleri oluşturmaktadır.

TED Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Tezli Yüksek Lisans Programı, gerek öğretim üyesi kadrosuyla gerekse öğrencilere sunduğu kütüphane hizmetleri ve teknolojik hizmetlerle, lisans eğitimi mezunlarının hem okul ortamında daha iyi hizmet verebilmelerini sağlayacak hem de alanın ihtiyaç duyduğu uzman ve akademisyenlerin yetiştirilmesine katkıda bulunacak nitelikli eğitimi vermeyi amaçlamaktadır.